Vergoeding basisverzekering

Dieetadvies door een diëtist wordt gedeeltelijk gedekt door de basisverzekering van alle zorgverzekeraars. Je krijgt een vergoeding voor de eerste drie behandeluren per kalenderjaar, dat is ongeveer 12 bezoeken aan de kliniek.

Verwijzing

Meestal kan je zonder verwijzing van de huisarts deze drie uur vergoed krijgen. Check hiervoor de polisvoorwaarden van je (aanvullende) zorgverzekering. Sommige zorgverzekeraars, zoals CZ en de Friesland, vergoeden pas na een voorschrift van een arts.

Aanvullende verzekering

Soms zijn de eerste drie uur dieetadvies niet voldoende voor het gewenste resultaat. Daarom bieden diverse zorgverzekeraars aanvullende pakketten om meer consulten te dekken. Op de website van je zorgverzekeraar kun je vaak gemakkelijk vinden welke aanvullende verzekeringen vergoeding bieden voor dieetadvisering.

Notaspecificatie

Je NewFigure kliniek stuurt je aan het eind de notaspecificatie toe, zodat je deze naar je zorgverzekeraar kunt sturen. Als je de notaspecificatie tussentijds wil ontvangen, krijg je een overzicht tot de laatst betaalde afspraak. Als je de online methode volgt kan je zelf de notaspecificatie uitprinten.

Vergoeding zorgverzekering